Ortak Zorunlu İngilizce Muafiyet Sınavı Hk.

2019 – 2020 AKADEMİK YILI

ORTAK ZORUNLU İNGİLİZCE DERSİ

MUAFİYET SINAVINA GİREBİLECEK ÖĞRENCİLER

SINAV TARİHİ:  18.09.2019 Çarşamba

SINAV SAATİ:  10:30 – 11:30

SINAV YERİ:   F103 (Merkezi Derslikler) - G105 (Yabancı Dil Binası 1. Kat)

• İngilizce dersi muafiyet sınavına, Fakültemiz 2019 – 2020 Akademik yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler girebilir.
  • Sınava, ENG 101 - ENG 102 derslerinden, ENG 141 – ENG 142  derslerinden ve ENG 121 dersinden 2018-2019 Akademik yılında ve önceki akademik yıllarda ‘DEVAMSIZ’ ve ‘BAŞARISIZ’ olan öğrenciler girebilir.
  • Önceki dönemlerde dersten başarılı olan öğrenciler not yükseltmek amacıyla bu sınava GİREMEZLER.
  • Eğitim dili Türkçe olup isteğe bağlı Hazırlık sınıfı eğitimi alıp başarıyla tamamlayan öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar. Bu durumda Hazırlık Sınıfı başarı notu ortak zorunlu yabancı dil dersi başarı notu olarak işlenir. Hazırlık sınıfında başarılı olamayıp Fakültelerine devam eden öğrenciler ise ortak zorunlu yabancı dil derslerini almak zorundadırlar.
  • Dersten muaf olan öğrencilerin listesi Yabancı Diller Yüksekokulu Web sayfasında ve UBYS’de öğrencilerin kendi sayfalarında ilan edilecektir.
  • İngilizce muafiyet sınav yeri için duyurular bölümünü takip ediniz.