İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Fakülte Hakkında

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi 14 Temmuz 2010 tarihinde 6005 Sayılı ‘Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile kurulmuştur. Eylül 2013-Ocak 2019 tarihleri arasında velaketen Prof. Dr. Tijen TEMİZ; Ocak 2019-Nisan 2024 tarihleri arasında ise Prof. Dr. Mutlu AYTEMİR Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmışlardır. Nisan 2024 tarihinden bu yana Prof. Dr. Zeynep ŞENYİĞİT Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak görevini sürdürmektedir. Doç. Dr. Pelin TAŞTAN ve Dr. Öğr. Üyesi Merve SAYLAM Dekan Yardımcısı, Mustafa SEMERCİ Fakülte Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

Ege Bölgesi ve İzmir ilinin ikinci Eczacılık Fakültesi olan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi 2018 yılından itibaren aktif olarak lisans eğitimi vermeye başlamıştır.

Eczacılık lisans eğitiminin öğrenim süresi 5 yıldır. Bu öğrenim süreci; teorik dersler, laboratuvar dersleri, uygulamalı dersler ve staj çalışmalarından oluşmaktadır. Fakültemizin eğitim dili Türkçe’dir ve hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.  

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda Fakültemizin kontenjanı 2'si okul birincisi kontenjanı olmak üzere 62 öğrenci olarak ilan edilmiş olup hak kazanan bütün öğrenciler kayıtlarını yaptırmıştır. 2024 yılı YKS yerleştirme sonuçlarına göre fakültemize en düşük 437,76 puan ve en yüksek 443,40 puan ile öğrenci kabul edilmiştir.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 1. sınıfta 70, 2. sınıfta 100, 3. sınıfta 89, 4. sınıfta 104 ve 5. sınıfta 108 olmak üzere toplam 471 öğrenci eğitim öğretimine devam etmektedir.

Fakülte, alanında doktoralı, nitelikli, genç ve dinamik bir akademik kadroya sahiptir. Kadroda 32'si eczacı, 2'si biyolog ve 1'i kimyager olmak üzere 8 profesör, 7 doçent, 13 doktor öğretim üyesi ve 7 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Eczacılık Fakültesi bünyesinde eğitim ve Ar-Ge amacıyla kullanılmak üzere 4 adet öğrenci laboratuvarı ve 7 adet araştırma laboratuvarı bulunmaktadır. Fakülte, ilaç temelli yenilikçi buluşlar ve Ar-Ge faaliyetleri ile toplum sağlığına ve ekonomik kalkınmaya hizmet etmeyi amaçlamaktadır. 2024 yılı itibariyle fakülte öğretim elemanlarımızın yürütücü veya araştırmacı oldukları 84 adet TÜBİTAK, TÜSEB, GAP projesine ait çalışmalar fakültemiz laboratuvarlarında devam etmektedir.

Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından lisans öğrencilerinin araştırma faaliyetlerine aktif olarak katılımı desteklenmektedir. Fakültemiz bünyesinde 31 adet TÜBİTAK 2209-A ve 1 adet 2209-B olmak üzere toplamda 32 adet öğrenci projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.  Bu kapsamda öğrencilerimiz katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda çok sayıda derece almışlardır. Kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetlerinin bir sonucu olarak lisans öğrencimizin elde ettiği ve bizleri gururlandıran bir diğer başarı, Türkiye’de eğitim veren Eczacılık Fakülteleri lisans öğrencilerinin katıldığı ve her yıl Ankara’da gerçekleştirilen 18. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması'nda birincilik ödülünün İzmir Kâtip Çelebi Eczacılık Fakültesi’nce kazanılmasıdır.

Fakültemizde lisans eğitiminin yanı sıra lisansüstü eğitimi de verilmektedir. Fakültemiz bünyesinde Farmasötik Kimya ve Farmasötik Teknoloji Doktora Programları ile Biyokimya, Farmasötik Mikrobiyoloji ve Fitoterapi Tezli Yüksek Lisans Programları her dönem Sağlık Bilimleri Enstitüsü aracılığıyla öğrenci kabul etmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde organize olan, Eczacılık Fakültesi öğrenci topluluğu, aktif şekilde çalışarak, önemli ulusal etkinliklere imza atmaktadır. Bu etkinliklere ek olarak, üniversitemiz sahip olduğu tam olimpik yüzme havuzu, basketbol, voleybol ve futbol sahaları ile öğrencilerimize ilgilendikleri alanlarda spor yapabilme imkânını da sunmaktadır. Fakültemiz bünyesinde kurulan erkek ve kadın futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi takımlarımızla sportif faaliyetler başarılı şekilde gerçekleştirilmektedir.  

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, bilginin ve bilimin ulusal sınırlar ile kısıtlı kalmaması gerektiğine inanan fakültemiz bu amaçla öğrencilerimize çeşitli imkânlar sağlamaktadır. Lisans eğitimi sürecinde yurt dışı tecrübesi de kazanmak isteyen öğrencilerimiz için uluslararası öğrenci değişim programı olan Erasmus Programı kapsamında, fakültemiz Portekiz’de Porto Üniversitesi ve Fransa’da Nantes Üniversitesi ile sözleşme imzalamıştır. Ayrıca Avrupa’da eğitim veren farklı üniversiteler ile Erasmus protokollerimiz tamamlanmak üzeredir.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak aydınlık bir gelecek için ülkemize ve siz değerli gençlerimize karşı üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle özveriyle çalışmaya devam etmekteyiz.

 

Menüyü Kapat