Program Çıktıları
- Sağlık alanındaki bilginin; kaynağını, sınırlarını, doğruluğunu, güvenilirliğini ve geçerliliğini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
- Eczacılık alanında sahip olduğu kuramsal, uygulamalı, teknolojik, kanıta dayalı ve güncel bilimsel bilgileri, ilgili mevzuat ve etik kurallar doğrultusunda meslek uygulamalarında kullanır.
- Bilimsel kaynakları kullanarak; doğal ürün, ilaç etkin ve yardımcı maddeleri ile ilgili fiziksel, kimyasal ve biyolojik analizleri değerlendirir.
- Hasta güvenliğini gözeterek, farmasötik bakım uygular.
- Sağlık çalışanlarıyla iş birliği içerisinde sorumluluk alır; tüm paydaşlarla etkili iletişim kurar.
- Eczacılıkla ilgili güncel gelişmeleri en az bir yabancı dili kullanarak takip eder, eczacılık alanındaki sorunlara yenilikçi ve girişimci bakış açısıyla çözüm önerisi getirir.
- Yaşam boyu öğrenmeyi benimser, eğitimlere katılır, sorumluluğu altında çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerini destekler.
- İlaç etkin ve yardımcı maddelerin, farmasötik preparatların ve tıbbi ürünlerin üretiminden hastaya ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında lider veya ekip üyesi olarak görev alır.
- Doğal, sentetik ve biyoteknolojik kaynaklardan farmasötik ürün eldesinde ilaç tasarımı ilkelerini kullanır, ilaçların vücuttaki etkileri ve yazgısıyla ilgili süreçleri değerlendirir.
- Birinci basamak sağlık hizmeti kapsamında eczacılık hizmeti sunar ve hastaları gerektiğinde ilgili sağlık çalışanlarına yönlendirir.
- Halk sağlığı ve ilk yardımın önemini benimser, afet ve acil durumlarda yapılması gerekenleri tespit ederek uygular.
- İş sağlığı, laboratuvar güvenliği ve sürdürülebilir çevre konularında toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket eder ve bu sorumluluklarını geliştirecek organizasyonlarda görev alır.
- Reçeteli ve reçetesiz ilaçların, doğal, sentetik ve kozmetik ürünlerin, tıbbi malzeme/cihazların danışmanlığını yapar, ürünlerle ilgili tespit ettiği sorunları yetkili birimlere rapor eder.